Sonuçta asansör sistemi ile bazı eşyalar boşaltılması zor olduğu için birçoğu apartman dairesinde asansörle indiriliyor. Asansör yoksa fiyat artacaktır. Diğer bir sorun da apartman dairesinde bulunan merdivenlerin dar veya geniş olmasına göre fiyat dalgalanmalarına neden oluyor. Genel olarak, sigorta önemli bir konudur. Şehir içinde yapılan taşımalarda sigorta zorunluluğu olmamakla birlikte şehirlerarası ulaşımda sigorta zorunludur.
Böyle bir durumu tartışmaya bile açmıyor ve eşyalarını sigortalıyor, çünkü zaten bin bir çaba gerektiren eşyalarına her insan hayatı kadar değer veriyor.
Eşyalar araca taşınmadan önce dikkat edilmesi gereken bir diğer husus, müşterinin eşyaları paketlemeye yönelik tutumudur. Bu, eşyalarını kendisinin mi paketleyeceği yoksa şirkete mi teslim edeceği anlamına gelir. Genelde kimi ürünlerini kendileri paketlerken kimi müşteriler bunu şirkete bırakıp onlardan her türlü ambalajı yapmalarını ister ki bu tabii ki fiyata dahildir.
Ancak bu, özellikle evden eve taşınırken en sağlıklı durumdur.
Eşya Taşırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
- Ağır eşyaları büyük kutulara yerleştirmeyin.
- Kırılabilecek cam eşyalarınızı, ayna, kristal ya da cam vazo gibi eşyaları baloncuklu naylona sardıktan sonra kutulayın.
- İçinde kırılabilecek eşya olan her kutunun üzerine kırmızı etiketle “Dikkat Kırılabilecek Eşya” yazısı yapıştırın ve kutunun üzerine uyarı yazısı yazın.
- Cam bardakları ve porselen tabakları daha sert kutulara koyun. Tabakları kutulara kenarları yukarı gelecek şekilde yerleştirin, kesinlikle üst üste koymayın.
- Eğer paketlemeyi kendiniz yapacaksanız önceden paketleme malzemelerini hazır etmeniz size kolaylık sağlayacaktır.
- Bolca irili ufaklı kutular toplayın.
- Küçük eşyalar için şeffaf poşetler daha iyi olur, böylece açmadan hangi poşette ne olduğunu görebilirsiniz.
- Takım elbise gibi buruşmaması gereken kıyafetler için içinde askılık olan kutulardan almalısınız.
- Bolca koli bandı bulundurmalısınız.
- Kolilerin üzerine içindekileri yazmak için kalın keçeli kalem ve kağıt bulundurmalısınız. Bu kağıtları koli bandıyla kutuların üzerlerine yapıştırabilirsiniz.
- Kırılabilecek eşyaların bulunduğu kutularda oluşabilecek boşlukları doldurmak için eski gazete bulundurmalısınız. Bu boşlukları doldurmazsanız taşınma esnasında kutunun içindeki eşyalar hareket ederek kırılabilir.
- Taşınmadan bir hafta önce her gün bir odadaki eşyaları kutulayın. Böylece fazla yorulmadan ve düzenli bir şekilde paketlemeyi bitirebilirsiniz.
- İlk önce ağır eşyalar yüklenmeli.
- Elbiselerinizi naylon poşetlerin içine koyarak kutulayın. Bu onları tozlanmaya ya da neme karşı korur.